Настоящи и очаквани данъчни промени в България и Гърция важни за трансграничните транзакции

24 ноември 2016 г.

Бейкър Тили в България организира съвместно с Гръцкия бизнес съвет в България успешен семинар под егидата на Кипърското посолство в България, на тема „Настоящи и очаквани данъчни промени в България и Гърция важни за трансграничните бизнес транзакции“.


На семинара присъстваха видни личности от българския и гръцкия бизнес свят, които имаха възможността да бъдат информирани за данъчни въпроси от квалифициран персонал отговарящ за данъчните услуги в Бейкър Тили в Югоизточна Европа - г-н Неофитос Неофиту, ръководител Данъчни услуги в Бейкър Тили в Югоизточна Европа и г-н Анастасиос Мудиос, директор в офиса на компанията в Солун, които пристигнаха в България специално за този семинар. Сред другите теми бяха правната рамка и корпоративно данъчно облагане в България. Центъра на вниманието беше насочен към осъществяването на обмен на финансова информация след 1 януари 2017.

Г-н Неофитос Неофиту, коментира '' През последните години българският пазар предоставя на гръцки и чуждестранни предприемачи сериозни възможности за инвестиции. Целта на този семинар е актуализиране на информацията за тези бизнесмени за данъчните тенденции, важни за техните трансгранични операции. ''

Светла Маринова добавя „доволна съм, че Бейкър Тили в България разполага с висококвалифицирани и опитни данъчни специалисти, готови да съдействат на гръцките и другите чуждестранни инвеститори да се справят с данъчните предизвикателства днес.“

Бейкър Тили в Югоизточна Европа започва дейността си в България през 2005 г. Днес, Бейкър Тили в България се нарежда на 9то място в индустрията, с екип от 35 специалисти, предлагащи на повече от 300 фирми широка гама от одиторски и данъчни услуги, както и услуги, свързани с корпоративно консултиране.

Бейкър Тили Югоизточна Европа е водеща мрежа от одитори, счетоводители, данъчни и бизнес консултанти, която е основана през 1996 г. в Кипър и постепенно се разширява, надхвърляща географските граници, към България, Румъния, Молдова и Гърция, като независим член, в рамките на силната международна мрежа на Бейкър Тили Интернешънъл, 8-мата по големина счетоводна мрежа в света, представлявана в 165 фирми, в 141 страни и 28,000 души.


Обратно към новините